Bobotie

kruidige ovenschotel

  • 1 pond lams-of rundergehakt of een mengsel hiervan
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook uit de pers
  • ½ groene appel, in blokjes gesneden
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. ghee
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. koenjit
  • 1 theel. ketoembar
  • ½ theel. gemberpoeder
  • ½ theel. kaneel
  • 1 theel. suiker
  • 1 mespunt sambal
  • 1 eetl. citroensap
  • peper en zout
  • 2 sneetjes wit brood
    zonder korst geweekt in 1 kopje melk
  • ½ kopje amandelsnippers
  • 2 eieren
  • 12½ cl room
  • 1 laurierblad

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Knijp het geweekte brood uit.
Fruit de uien glazig in de olie, voeg het gehakt toe en bak het tot het kruimelig is, voeg alle ingrediënten boven de lijn toe, bak ze zachtjes en meng alles goed.
Doe het mengsel over in een ingevette ovenschaal.
Klop de eieren los met de room en peper en zout en giet dit over het gehakt, steek het laurierblad erin en dek de schaal af met aluminiumfolie, zet de schaal 35 minuten in de oven en verwijder na 25 minuten het folie.

Terug