Macaroni met courgette en groene roomsaus

voor 2 personen

  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote courgette
  • 150 g volkoren macaroni
  • 1 eetl. olie
  • 30 blaadjes basilicum
  • 100 g achterham
  • 1 dl crème fraîche light
  • citroensap

Maak de groente schoon.
Snijd de bosuitjes in ringen, de knoflook in stukjes en de courgette in halve plakjes.
Kook de macaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm de olie en roerbak hierin de bosui, de knoflook en de courgette in een paar minuten gaar.
Maak de groente op smaak met peper en een beetje zout.
Was de basilicum.
Snijd de ham in reepjes.
Pureer ca. ¼ deel van de courgette met royaal basilicum met een staafmixer of in de keukenmachine.
Verwarm de crème fraîche in een pannetje en roer er de groentepuree door.
Laat de macaroni uitlekken en schep de macaroni door de courgette.
Meng er de saus en de ham door.
Maak het gerecht op smaak met peper, wat citroensap en royaal klein geknipte basilicum.

Bron: Voedingscentrum

Terug