Carpaccio met zalm

  • 400 g ossenhaas
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 200 g gemengde salade
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • aspergepunten
  • groene pesto
  • 15 cl. goede olijfolie
  • 3 eetl. balsamico azijn
  • 1 eetl. Zaanse mosterd
  • peper
  • zout
  • kappertjes

Zorg voor grof geraspte Parmazaanse kaas en vraag aan de slager of die de ossenhaas in zeer dunne plakjes kan snijden.
Maak een gladde dressing van de olijfolie, de balsamico azijn, de mosterd, 1 theelepel pesto, peper en zout.
Schenk op 4 borden een beetje dressing en leg gemengde salade (liefst ook rucola) in het midden van het bord.
Leg in een waaiervorm het gehele bord vol met de ossenhaas (carpaccio).
Draai de plakjes gerookte zalm in een roosvorm en plaats dit midden op het bord.
Verdeel de rest van de dressing over de vier borden.
Smeer hier en daar nog wat pesto en eventueel wat druppels balsamicoazijn.
Garneer met aspergepunten (of alfalfa), de pijnboompitten, de grof gemalen Parmazaanse kaas, de kappertjes en een partje citroen.
Strooi er eventueel nog wat versgemalen zwarte peper over.

Peter Polling (PM3)

Terug