Gegrilde entrecote met gekonfijte groenten en jus van kappertjes en ansjovis

bernard_gegrild (5K)

  • 4 entrecotes van 350 g
  • 2 dl kalfsfond
  • 2 aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 Normandische tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 bol look
  • 1 bos platte peterselie
  • 4 takjes rozemarijn
  • gedroogde provençaalse kruiden
  • kappertjes
  • 10 g ansjovis in olie
  • 3 dl olijfolie
  • 50 g boter
  • peper & zout

Ontpit de tomaten.
Snijd de aubergine en de courgette in schijfjes van 1 cm dikte.
Schil de paprika en verdeel ze in kwartjes.
Verdeel de bol look in teentjes zonder ze te pellen.
Konfijt de groenten in de oven; laat ze gedurende 30 minuten in de oven op een lage temperatuur opwarmen, samen met wat peper en zout, olijfolie en provençaalse kruiden.
Laat de groenten uitlekken en warm ze in een braadpan met antikleeflaag op in een beetje boter.
Schik ze daarna met de rozemarijn op de brochettes.
Was en snijd de aardappelen in schijfjes, zonder ze te pellen.
Laat de grill voorverwarmen en gril de schijfjes aardappel.

Voor de jus:

laat de kalfsfond inkoken, voeg kappertjes, ansjovis en gehakte peterselie toe en klop op met boter.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Gril de entrecotes 2 minuten aan beide zijden en garneer het bord naar believen.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug