Rundersteaks met knoflookboter

rundersteaks_knoflookboter (2K)

  • 80 g boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 theel. dijon-mosterd
  • 1 teen knoflook, fijngemaakt
  • zeezout en grof gestampte zwarte peper
  • 4 portobello's
  • 8 dunne rundersteaks van elk 75 g, zonder vet
  • 100 g jonge spinazieblaadjes, geslonken

Meng de boter, olie, mosterd, knoflook, zout & peper in een kom.
Verhit een grote koekenpan op hoog vuur.
Smeer de portobello's met het botermengsel in en bak ze 2 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn.
Haal ze van het vuur maar houd ze wel warm.
Wrijf de steaks met het botermengsel in en bak ze 2 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn naar wens.
Haal ze van het vuur maar houd ze wel warm.

Bron: Donna Hay
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug