Knoflookrijst met kip en taugé

knoflookrijst_kip_tauge (3K)

  • ketjap asin
  • 300 g gestoomde witte rijst
  • 1 zakje Conimex mix voor nasi goreng
  • 400 g kipfilet
  • 6 lente-uitjes
  • 4 - 6 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 400 g taugé

Breng in een ruime pan een flinke laag water met een scheutje ketjap (of wat zout) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.

Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.
Meng de groentemix met 10 cl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.
Was en snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van ca. 4 cm.
Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de reepjes kipfilet en de plakjes knoflook ca. 5 minuten.
Roer de gewelde mix erdoor en roerbak tot het droog begint te worden.
Schep de rijst, het zakje kruidenmix, de lente-uitjes, 3 eetlepels ketjap en de taugé erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de gewokte knoflookrijst in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Vervang de taugé door in vieren gesneden champignons of shiitakes, verdeel 150 g alfalfa over de gewokte knoflookrijst.

Op tafel
Zet gebakken uitjes, seroendeng, ketjap en/of sojasaus, sambal, atjar en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Geef er een gemengde salade bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

Bron: Conimex

Terug