Burrito's - I

  • 750 g rundergehakt
  • 300 g maïs
  • 4 eetl. tomatenpuree
  • 1 scheutje tacosaus
  • 1 eetl. komijn
  • 500 g kidneybonen
  • 150 g Cheddar kaas
 
  • 2 theel. koriander
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 theel. kaneel
  • 450 g tomaten
  • 9 tortilla's
  • 2 eetl. olie
  • 1 ui

Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten.
Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden en het rundergehakt aan de pan toe.
Het gehakt kunt u tijdens het bakken rul maken met behulp van een vork.
Als al het vocht is verdampt en het gehakt bruin geworden is dient het vuur op een laag pitje gezet te worden.
Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
Verhit het geheel, al roerend, 20 minuten.
Als laatste voegt u de bonen en de maïs toe.
Roer net zo lang totdat het gerecht op temperatuur is.

Voordat u verder gaat met de bereiding van de burrito's dient u de oven op 180 °C voor te verwarmen.
Leg de tortilla's opengevouwen op tafel.
Leg op iedere tortilla wat van het vleesmengsel uit de pan en rol de tortilla vervolgens op.
Leg de burrito's op de bakplaat.
U kunt ze nu naar eigen believen bestrooien met een laagje geraspte Cheddar kaas.
Laat de rolletjes 10 minuten bakken zodat de Cheddar kaas ook smelt.
U dient de burrito's direct uit te serveren.

Vergeet u niet de tacosaus op tafel te zetten?

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ®


Burrito's - II

  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 250 g varkensvlees in blokjes
  • 500 g rundvlees
  • 100 g gesneden uien
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 theel. zout
 
  • 1 theel. chilipoeder
  • 4 dl water
  • 300 g bruine bonen (uitgelekt)
  • 25 g geraspte kaas
  • Mexicaanse tortilla's

Bak in een grote koekenpan in de hete olie het vlees snel bruin. Voeg de ui, knoflook, zout, chilipoeder en water bij het vlees en breng alles aan de kook.
Zet het vuur lager en laat het in 2 uur zo zachtjes stoven dat het vlees bijna uiteen valt.
Maak het gare vlees met een vork klein en laat de vleesragout zonder deksel inkoken tot deze dik wordt en al het vocht is verdwenen.
Doe de uitgelekte bonen en kaas in een pan en verhit zachtjes tot de kaas gesmolten is.
Om de burritos te maken:
Vul de tortilla's met 2 eetlepels vlees en 2 eetlepels bonen en vouw de kanten van de tortilla dicht.

Bron: Astrid Veltman


Burrito's - III

  • 700 g mals rundvlees in blokjes
  • 1 zakje geraspte pittige kaas
  • 1 blik rode enchiladasaus
  • 3½ dl salsa
 
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 ui
  • 1 pak tarwetortilla's

Fruit de ui en voeg het vlees, zout en chilipoeder toe.
Braad het vlees tot het mooi bruin is.
Voeg een beetje water toe en laat het vlees ± 2 uur sudderen.
Voeg de salsa toe en laat nog ± 30 minuten sudderen.
Breng het vlees over in een ovenschaal en strooi er de kaas over.
Sprenkel hierover de enchiladasaus en verhit het vlees 15 minuten bij 220 °C in een voorverwarmde oven.
Bereid de tortilla's door ze in hete olie zacht te laten worden.
Dep ze op keukenpapier af en rol hierin het burritovlees.

Bron: Astrid Veltman


Burrito's - IV

  • 250 g gedroogde bruine bonen
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 30 g boter
  • 250 g gehakt
 
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetl. komijn
  • 1 Spaanse peper
  • ± 50 g geraspte kaas

Week de bruine bonen 8 uur en kook ze in het weekvocht.
Fruit de uien in de boter en bak hierin het gehakt tot alles mooi bruin is.
Roer er het tomatenpuree, komijn en Spaanse peper (in stukjes gesneden en van de pitten ontdaan) door en voeg nu de gekookte bonen met 1½ dl kookvocht toe.
Laat alles even sudderen tot de massa gaar en niet te vochtig meer is.
Bak 8 pannenkoeken zoals hieronder beschreven en vul ze met dit mengsel.
Rol ze op, leg ze in een ovenvaste schotel, strooi er nog de geraspte kaas over en zet ze 5 minuten onder een hete grill tot de kaas is gesmolten.

Bron: Astrid Veltman


Burrito's - V

voor 6 personen

  • 6 tortilla's
  • 1 witte ui
  • 1 eetl. olie
  • 450 g rode nierbonen
  • 1 krop sla
  • 2 eetl. bieslook
  • 2 tomaten
  • 120 g Cheddar
  • ¼ l tacosaus
  • 14 cl zure room
  • koriander

Van de krop sla heeft u maar 6 blaadjes nodig.
Hak de ui fijn en scheur de slablaadjes in reepjes.
Knip de bieslook en de korianderblaadjes fijn.
Rasp de Cheddar en snijd de tomaten in plakjes.
Pureer de bonen.
Wikkel de tortilla's in folie en verwarm ze in de oven.
Bak de ui in de olie tot hij zacht, maar niet verkleurd is.
Voeg de bonenpuree toe, laat alles goed doorwarmen en schep het mengsel in het midden van elke tortilla.
Leg er sla, kaas, tomaten en bieslook op en maak er, door de zijden naar binnen te vouwen, een lang, rechthoekig pakje van.
Zorg dat het pakje goed is gesloten.
Leg de burrito's in een vuurvaste schaal, ek de schaal af en zet het ± 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Schep de tacosaus erover, schenk er zure room over en bestrooi het geheel met koriander.

Bron: Astrid Veltman

Terug