Gratin met paddestoelen, prei en ei

voor 6 personen

  • 225 g paddestoelen
  • 1 prei
  • 25 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 2 dl room
  • 75 g geraspte gruy√®rekaas
  • 6 eieren

Een bakplaat voorverwarmen in de oven op 200 °C.
Prei (zonder hard groen en wortel) halveren in de lengte en de buitenste bladeren verwijderen.
Goed spoelen en in fijne ringen snijden.
De paddestoelen schoonmaken met een borsteltje of keukenpapiertje en in stukjes snijden.
De helft van de boter in een pan verhitten en de paddestoelen met de uitgeknepen look roerbakken gedurende 2 minuten.
Kruiden met peper en zout en in een zeef laten uitlekken.
De pan schoonmaken met keukenpapier en de rest van de boter erin verhitten.
De prei toevoegen en roerbakken tot de prei zacht is.
Kruiden met peper en zout en eveneens goed laten uitlekken.
Last-minute: De helft van de room verdelen over 6 vuurvaste schaaltjes.
De paddestoelen vermengen met de prei en verdelen over de schaaltjes.
Bestrooien met geraspte kaas en over ieder schaaltje een ei breken.
De resterende room kruiden met peper en zout en die over de eieren gieten.
De schaaltjes op de verwarmde bakplaat zetten en 15 minuten laten bakken in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is en de eieren nog zacht zijn vanbinnen.
Serveren met toast.

Bron: Gary Rhodes
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug