Rijst met tahoegehakt en paprika

vegetarisch

  • 300 g gestoomde witte rijst
  • 375 g tahoe
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 paprika's (rood, groen en geel)
  • wokolie
  • Conimex woksaus zoete soja
  • 3 eetl. grofgeknipte bieslook

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Dep ondertussen de tahoe droog en snijd in zeer kleine stukjes.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in brede repen.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de tahoe en de knoflook 3 minuten.
Schep de paprika erdoor en roerbak nog 4 minuten.
Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Voeg dan de woksaus naar smaak (ca. 10 eetlepels) toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Schep de gewokte rijst in diepe borden of kommen en strooi de bieslook erover.

Lekker anders kan ook
Vervang de tahoe door gehakt naar keuze.
Vervang de helft van de paprika door 150 g (gemengde) champignons.

Op tafel
Zet sojasaus of ketjap, sambal en gebakken uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen of erbij te nemen.
Geef er een gemengde salade bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

Bron: Conimex

Terug