Exotische omelet met sperzieboontjes

  • 3 eetl. Thaise vissaus
  • 1 eetl. suiker
  • mespunt (of meer) chilipoeder
  • dikke handvol gekookte sperzieboontjes, kleingesneden
  • 2 cm verse gember, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • handvol taugé
  • 6 eieren

Klop de eieren los met de vissaus, suiker, zout en chili.
Roer er de sperzieboontjes door.
Bak de gember en de knoflook in een scheut olie in een grote koekenpan tot de knoflook goudbruin kleurt.
Zet het vuur hoog - als het al niet hoog stond - en giet de eieren in de pan.
Laat even stollen en trek dan met een houten spatel gestold ei van de kant naar het midden.
Laat vloeibaar ei op de plek lopen.
Herhaal dat hier en daar.
Draai dan het vuur laag, dek af en laat nog heel even garen.
Helemaal stollen mag niet!
Vouw de zijden naar het midden en bekroon met de rauwe taugé.

Bron: Onno Kleyn

Terug