Fruitfilets met tomaten tarte tatin en ratatouille

fruitfilets (3K)

  • 4 Alpro soya Fruit Filets
  • 500 g cherrytomaten
  • 2 rode uien
  • 2 takjes tijm
  • 1 groene courgette
  • 1 gele paprika
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 teen knoflook
  • 30 g pijnboom pitten
  • ½ bosje bascilicum
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • balsamico azijn
  • olijfolie
  • zout & peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de rode uien en snijd deze in plakjes.
Smoor de rode uien en tijm 10 minuten in olijfolie, totdat de uien glazig worden.
Halveer de cherry tomaten en besprenkel ze met azijn, zout & peper.
Leg de cherry tomaten met de zaadjes naar beneden in kleine taart vormpjes en bedek ze met het rode uien mengsel.
Maak rondjes uit het bladerdeeg even groot als de taartvormpjes.
Leg de bladerdeeg rondjes boven op het taartvormpje en prik er met een vork gaatjes in.
Bak de bladerdeeg taartjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de courgette in de lengte door het midden en haal de zaadlijst eruit.
Snijd de courgette daarna in grove schuine stukken en bak ze 5 minuten in een hete pan met een beetje olijfolie.
Leg ze vervolgens in een ovenschaal.
Snijd ook de paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijst.
Snijd de paprika dan in grove stukken en bak deze 5 minuten in een hete pan met olijfolie.
Leg ze daarna bij de courgettes.
Bak de oesterzwammen totdat ze bruin verkleuren en leg ze bij de courgette, paprika en de overige cherry tomaten.
Maak de olie door 1dl olijfolie te mengen met de basilicum, pijnboom pitten, en knoflook.
Breng het groentemengsel op smaak met de basilicum olie, zout, peper en balsamico azijn.
Bak de filets in 4 minuten op beide zijden in de pan, in een klein beetje olie, tot ze goudbruin zijn.
Haal de bladerdeeg bakjes uit de oven, keer ze om op het bord.
Presenteer de filets met de tarte tatin en de ratatouille.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug