Gevulde witlof met gehakt

  • 8 stronkjes witlof
  • 350 g gehakt (kalfsgehakt)
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 50 g paneermeel
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • 4 dl kalfsfond
  • 200 g kaas (gemalen)
  • 25 g bloem (tarwebloem)
  • 25 g boter (bakboter)
  • 5 dl melk (halfvol)

Het gehakt mengen met het ei, het paneermeel en de gehakte ui.
Het schoongemaakte witlof middendoor snijden, lichtjes uithollen en het gesnipperde binnengedeelte door het gehakt mengen.

Het witlof vullen met het bereide gehakt en de 2 helften terug op elkaar leggen.
Opbinden met keukengaren en in 30 tot 40 minuten gaar pocheren in kalfsfond.
Uit de pan nemen en warm houden.
De melk aan de kook brengen met het kooknat van het witlof, kruiden met peper, zout en nootmuskaat en laten indikken met een mengsel van bloem en boter.
De geraspte kaas erdoor mengen.
Het witlof in een ovenschotel schikken en de kaassaus erover scheppen.
Gratineren onder de hete grill en meteen serveren.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug