Vleesreepjes met noedels en snijbonen

  • ½ pak (125 g) woknoedels
  • 300 g snijboontjes
  • 4 lente-uitjes
  • 1 vleestomaat
  • wokolie
  • 200 g (varkens)vleesreepjes
  • Conimex woksaus gember lemon

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Was en snijd de snijboontjes in schuine ruitjes.
Was en snijd de lente-uitjes in stukjes van ca. 2 cm.
Was en snijd de tomaat in stukjes.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijboontjes en de vleesreepjes 5 minuten.
Schep de afgekoelde noedels en de lente-uitjes erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Voeg dan de woksaus naar smaak (ca. 5 eetlepels) en de stukjes tomaat toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Schep de vleesreepjes in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Vervang voor wat pittigere vleesreepjes de woksaus gember lemon door woksaus Chili gember.
Vervang de snijbonen door voorgesneden snijboontjes.

Op tafel
Zet kroepoek en gebakken uitjes op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug