Rundvlees met champignonflan

    • als wild bereid
  • 4 biefstukken van de kogel van elk 180 g
  • 100 g champignons
  • 400 g oesterzwammen
  • 75 g boter
  • 2 dl room
  • 6 eieren
  • 1 dl ingekookte fond (demi-glace)
  • zout, versgemalen peper
    • voor de marinade
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • 1 kruidnagel
  • 1 wortel
  • ½ fles rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 8 peperbolletjes

Schil en snipper de sjalot, ui en de wortel.
Vermeng met de ingrediënten van de marinade.
Leg het vlees in de marinade.
Dek af en laat 48 u in de koelkast marineren.
Snijd de champignons in plakjes.
Snipper de oesterzwammen.
Bak in 25 g boter de oesterzwammen kort aan.
Maak fijn met de staafmixer.
Vermeng met de room en de losgeklopte eieren.
Kruid met peper en wat zout.
Verdeel over de ingeboterde flanvormpjes.
Laat in een op 150 °C voorverwarmde oven in 30 min. gaar worden au bain-marie.
Bak in 25 g boter de champignonplakjes goudbruin.
Houd warm.
Dep het vlees zorgvuldig droog.
Bak in de boter 4 tot 5 min. aan elke kant.
Houd warm tussen twee diepe borden.
Deglaceer de bodem van de pan met de gezeefde marinade.
Laat op hoog vuur tot de helft indampen.
Voeg de gekookte fond toe.
Verdeel de gebakken champignons over verwarmde borden.
Keer een champignonflan om bovenaan het bord.
Leg het vlees op de champignons.
Overgiet met de saus.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug