Pepers op olijfolie

  • pepers naar keuze
  • olijfolie
  • takjes tijm
  • hoeveelheden afhankelijk van de beschikbare pepers
  • takjes rozemarijn
  • (maar zorg dat er in elke ½ literpot;
    • 2 tenen knoflook,
    • hele knoflooktenen met vlies
    • 2 takjes tijm en
    • 1 takje rozemarijn zit)
    • snufje zout

Doe de pepers met de knoflook, kruiden en een snufje zout in een pan en schenk er zoveel olijfolie op dat ze ruim onderstaan.
Verwarm de olie tot 80 °C en konfijt ze 15 minuten.
Doe de pepers over in brandschone, met heet water omgespoelde potten die op een dubbelgevouwen theedoek staan.
Sluit de potten en laat ze afkoelen.
Bewaar de potten op een koele, droge, donkere plaats, blijft minstens 1 jaar goed.
Zeef de olie, die overblijft als de pepers op zijn, voor hergebruik, gebruik in dressings of bak er bijvoorbeeld gamba's of zalm in.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug