Boerenkoolschotel met aardappelblokjes en worst

voor twee personen

  • 1 pak diepvriesboerenkool
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eetl. zure room
  • 2 theel. Provençaalse kruiden
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g gekookte worst, in blokjes
  • 1 zakje voorgekookte aardappelblokjes 450 g
  • 100 g pizzakaas

Verwarm de oven voor op 200 C.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui goudgeel.
Voeg de boerenkool toe en verwarm de boerenkool in ca. 10 minuten.
Schep de zure room met de Provençaalse kruiden en zout & peper naar smaak erdoor.
Schep de boerenkool in een ingevette ovenschaal.
Verdeel de aardappelblokjes, worst en pizzakaas erover en sprenkel de laatste lepel olijfolie erover.
Laat de boerenkoolschotel in de oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin worden.

Lekkere wintersoep
Met een pak boerenkool maakt u snel een heerlijk winterse boerenkoolsoep.
Fruit 1 gesnipperde ui in 1 eetlepel olijfolie en pers er een flinke teen knoflook boven uit.
Voeg de boerenkool met 2 eetlepel tijm en 1 liter (vlees)bouillon toe.
Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken.
Indien nodig de soep pureren.
Snijd 1 rookworst in plakjes en warm deze enkele minuten in de soep mee.

Vegetarische boerenkoolstamppot
Geen zin in vlees?
Maak dan een, een overheerlijke vegetarische boerenkoolstamppot.
Maak boerenkoolstamppot zoals u gewend bent en schep er op het laatste moment een in dunne ringetjes gesneden prei, 150 g belegen kaas in kleine blokjes en 150 g lichtgezouten cashewnoten door.
Warm de stamppot nog even goed door.

Bron: Iglo

Terug