Lamskoteletjes in een manteltje van koffiebonen

  • 3 lamsribstukken
  • 75 g koffiebonen
  • 100 g geroosterd brood
  • 2 eieren
  • zout, peper
  • 800 g venkel
  • 200 g crème fraîche
  • 150 g geraspte Emmentaler
  • Provençaalse kruiden
  • 2 tomaten (ontveld)
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • 12 middelgrote aardappelen (vastkokend)
  • boter
  • verse kruiden (peterselie, thijm, bieslook)

Uit het ribstuk 12 kotelets snijden van gelijke grote, een beetje platslaan.
De koffiebonen in een vijzel niet al te klein maken, en met het verkruimelde geroosterde brood vermengen.
De eieren loskloppen.
De koteletten met zout & peper inwrijven, en in het ei dompelen en daarna met het koffie/brrodmengsel paneren.
Vervolgens in de hete olijolie aanbraden en daarna op een gematigd vuur onder geregeld keren laten garen.
De venkel wassen en in overlangs in smalle schijven snijden en in olijolie aan beide zijden bruin aanbraden.
De crème fraiche met de geraspte kaas, de kruiden en de in dobbelsteentjes gesneden tomaten vermengen.
Met zout en zwarte peper op smaak brengen en op de venkelschijven gelijkmatig verdelen.
De venkelschijven in voorverhitte oven op 200 °C of onder een grill goudbruin bakken.
De aardappelen schillen, wassn en met een krulmes uitsnijden.
De gekrulde aardappelen beetgaar koken en daarna met boter aansmeren.
Vervolgens met de Provençaalse kruiden bestrooien.
Op voorverwamde borden alle componenten stervormig opdienen en met de verse kruiden decoreren.

Bron: Hotel "Gnacke", Nordenau (D)

Terug