Kerriegroenten met ketjap-gehaktballetjes

kerriegroenten (1K)

  • 400 g rijst
  • 200 g winterwortels
  • 1 Chinese kool
  • 400 g gehakt
  • ketjap manis
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Kerrie Groenten
  • 1 bakje (125 g) taugé

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak ondertussen de wortels schoon en snijd ze in halve plakjes.
Maak de kool schoon en snijd in brede repen.
Meng het gehakt met een scheutje ketjap (voeg naar smaak wat zout & peper toe).
Maak er kleine balletjes van.
Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de wortelplakjes 3 minuten.
Voeg de koolreepjes toe en wok deze 1 minuut mee.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook.
Ca. 3 minuten zachtjes laten pruttelen.
Voeg in de laatste minuut de taugé toe.
Verhit een andere wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
Verdeel de rijst over 4 borden, de kerriegroenten ernaast en de gehaktballetjes erop.

Op tafel

Zet sambal badjak met de pittige smaak en ketjap manis op tafel als extra smaakmakers.

Lekker anders kan ook

Vervang de groenten door gemengde roerbakgroenten.
Voeg aan het gehakt een verkruimelde beschuit en een losgeklopt ei toe.

Zet een compleet menu op tafel

Lekker vooraf Gebakken visballetjes met sweet-chilikoriandersaus en Aziatische vlaflip toe.

Bron: Conimex

Terug