Kalfsgebraad gevuld met zwezerik en erwtjes

zwezerik (3K)

  • 1 kg kalfsgebraad
  • peper
  • zout
  • 50 g broodkruim
  • 1 dl melk (halfvol)
  • 100 g kalfszwezerik
  • ½ ui
  • 350 g gehakt (kalfsgehakt)
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • ½ eetl. marjolein (fijngehakt)
  • 80 g erwtjes
  • 1 artisjokbodem (gesteriliseerd)
  • 30 g pistachenoten (gepeld)
  • 2 eieren
  • 200 g kalfsbeenderen
  • 25 g boter (bakboter)
  • 2 eieren (hardgekookt)

De zorgvuldig gespoelde zwezerik 10 minuten pocheren in water en vervolgens fijnsnijden.

Ondertussen de eieren koken gedurende 10 minuten en laten schrikken in koud water.
De ui fijnhakken en aanfruiten in boter samen met het kalfsgehakt.
Het broodkruim weken in de melk, laten uitlekken en bij het ui-gehaktmengsel voegen.
Vervolgens de zwezerik, de marjolein, de gemalen kaas, de fijngehakte pistachenoten, de kleingesneden artisjok, de losgeklopte eieren, de erwtjes, peper en zout toevoegen.

Het kalfsgebraad platkloppen en er een langwerpige bakvorm mee bekleden.
De helft van de vulling verdelen over het gebraad, er vervolgens de dwars doorgesneden hardgekookte eieren op leggen en ten slotte de rest van de vulling erover verdelen.
Het kalfsgebraad dichtvouwen tot een rollade en met keukengaren dichtnaaien.

Uit de bakvorm halen en samen met het kalfsbeen anderhalf uur zachtjes laten pruttelen in water dat met wat peper en zout op smaak werd gebracht.
Afkoelen in het kooknat.
Laten uitlekken en tot de volgende dag bewaren in de koelkast.
Koud serveren met dragonmayonaise.

Tip:

Bron: Het Recept Van De Week

Terug