Kalfskotelet met een mosterd-gratin en kreeftenrisotto

kalfskotelet_mosterdgratin (3K)

  • 4 kalfskoteletten van 220 g
  • 1 kreeft van 500 g
  • 1 grote tomaat
  • 4 sneetjes witbrood zonder korst
  • 1 dl jus de veau
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 1 eiwit
  • 5 g bieslook
  • 4 blaadjes basilicum

Kook de kreeft ± 7 minuten in water met zout.
Laat hem afkoelen en verwijder het vlees uit pantser en scharen.
Dompel de tomaat 10 seconden in kokend water, verwijder de schil en snijd de tomaat in kleine stukjes, nadat de pitjes verwijderd zijn.
Bak de koteletten kort aan beide zijden aan en kruid ze met peper en zout.
Leg de aangebakken koteletten op een bakplaat.
Hak het brood fijn, en meng het broodkruim met de mosterd, bieslook en het eiwit.
Verdeel het mengsel over de bovenkant van de koteletten en strijk het gelijkmatig uit.
Schuif de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven en bak het geheel in 10 minuten op 180 °C.
Bereid de risotto volgens de basisbereiding en vermeng de risotto met stukjes kreeft en tomaat.
Serveer hierbij als groente peultjes of spinazie.

Bron: De Salentein
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug