Varkensvlees in appelsaus

voor 2 personen

  • 100 g prei
  • 1 appel
  • 200 g hamlap
  • peper, zout
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 glas droge cider of witte wijn
  • 2 theel. mosterd
  • 1 theel. maizena

Snijd de prei in ringen en was ze goed.
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het in de hete margarine bruin.
Neem het vlees uit de pan.
Bak de prei zacht in de achtergebleven margarine.
Smoor de blokjes appel even mee.
Voeg de cider toe met de mosterd en breng dit aan de kook.
Leg het vlees in de saus en stoof het in 25 minuten gaar.
Bind de saus met de aangemengde maizena.
Maak eventueel op smaak met wat suiker.

Menusuggestie
Lekker met worteltjes met peultjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug