Gegrilde tournedos met stoemp* van broccoli

tournedos_broccoli (5K)

  • 4 kleine tournedos, gesneden uit rundfilet
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 kg aardappelen
  • 150 g boter
  • 50 cl krachtige gevogelteconsommé of bouillon
  • ingelegde truffel
  • enkele kleine groente zoals
    babyworteltjes, mini rettich, peultjes, boontjes, pijpuitjes
  • peper, zout en nootmuskaat

Schil en kook de aardappelen.
Voeg, als de aardappelen bijna gaar zijn, de broccoliroosjes toe, laat kort mee garen en giet af.
(Kook de broccoli vooral niet te lang mee, hij verliest dan alle kleur.)
Stamp de aardappelen/broccoli met een ouderwetse stamper tot een grove puree en breng op smaak met wat boter, zout, peper en nootmuskaat en hou warm.
Maak de babygroente schoon, blancheer ze elk apart en spoel koud.
Warm ze vlak voor het serveren op in een beetje boter.
Kook de gevogelteconsommé in tot ⅓, breng op smaak met wat truffeljus en klop er ongeveer 150 gram koude boter in blokjes doorheen.
Bestrijk de tournedos volledig met olijfolie en bak op de grillplaat.
Neem 4 ringen, vul deze tot de helft met broccoli puree.
Vul de ringen af met de tournedos en beleg het vlees decoratief met de warme babygroenten. Garneer met reepjes ingelegde truffel.
Maak de saus schuimig met behulp van de staafmixer en lepel rondom het gerecht.
Serveer onmiddellijk.

* Stoemp = Stamppot

Bron: Het Recept Van De Week

Terug