Sukadelapjes met rozijnen en appel

voor twee personen

  • 250 g sukadelapjes
  • ½ theel. kruidnagelpoeder
  • 35 g boter
  • maizena of allesbinder
  • 1 ui
  • 1 appel (zoetzuur)
  • 1 dl appelsap (of cider)
  • 40 g witte rozijnen
  • zout
  • peper
  • 1 theel. zonnebloemolie

Wrijf de sukadelapjes met peper en kruidnagelpoeder in.
Verhit de boter in een wok en bak het rondom bruin in ca. 20 minuten.
Zout het vlees.
Snijd de ui in ringen.
Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de halve appel in blokjes en de andere helft in plakken.
Doe de stukjes appel, de uiringen en de appelsap (of cider) bij het vlees en stoof dit op een laag pitje in ca. 2 uur gaar.
Voeg op het laatst de rozijnen toe en laat ze zo'n kwartiertje meestoven.
Bak in 2 minuten de appelplakken in de zonnebloemolie.

Bron± NN

Terug