Pasta met Italiaanse balletjes

voor 2 personen

  • 150 g tartaar of mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. broodkruim of paneermeel
  • 2 eetl. melk
  • peper, zout
  • 1 eetl. olie
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 theel. oregano
  • 3 dl gezeefde tomaten
  • 1 laurierblad
  • 150 - 175 g penne of andere pasta

Maak het tartaar aan met een beetje kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, het broodkruim, de melk, peper en zout.
Vorm er kleine gehaktballetjes van en laat ze in de koelkast in een half uur opstijven.
Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
Voeg de witte wijn en de oregano toe en laat de wijn op hoog vuur voor de helft verdampen.
Voeg de gezeefde tomaten, het laurierblad, peper en zout toe en laat dit 10 minuten sudderen.
Meng de gehaktballetjes door de saus en laat dit nog 15 minuten koken.
Kook de penne in ruim water met wat zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer 3 eetlepels kookvocht door de saus en geef de saus bij de penne.

Menusuggestie
Lekker met bleekselderij.

Bron: Voedingscentrum

Terug