Rundergebraad met kruiden

rundergebraad_kruiden (3K)

  • citroenzeste van 1 citroen
  • 3 salieblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teentje look
  • sap van 2 citroenen
  • ½ glas droge witte wijn
  • 800 g rundergebraad
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 glas runderbouillon
  • peper
  • zout
  • extra partjes citroen om te serveren
  • extra verse kruiden om te serveren

Rasp de schil van de citroen.
Stamp de salieblaadjes, de blaadjes van de rozemarijn en teentje look fijn.
Meng in een grote kom de kruiden en citroenzeste met het sap van 2 citroenen en de droge witte wijn.
Kruid met peper en zout.
Leg er het rundergebraad in, dek af met plasticfolie en laat 30 min. marineren.
Haal het vlees uit de marinade en bak het rondom krokant in de olijfolie.
Zet het vuur laag, voeg 4 eetlepels marinade toe en laat afgedekt 45 minuten garen op 'n zacht vuur.
Lepel regelmatig wat kookvocht over.
Voeg zo nodig een glas bouillon toe.
Haal het vlees uit de pan en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Blus het aan baksel met een scheutje marinade, breng op smaak met peper en zout en laat inkoken.
Serveer het vlees op een grote schotel, met een paar kwartjes citroen, de saus en wat verse kruiden.
Lekker met kort gebakken spinazie en gekookte aardappelen.

Opmerking
Als je veel saus wilt het beste dan de bouillon toevoegen en op het einde de marinade naar smaak.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug