Penne met aubergine, gehakt en munt

  • 2 aubergines
  • 1 ui, in flinters
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • olijfolie
  • 300 g lams- of rundergehakt
  • 3 gepelde tomaten (blik), stukgedrukt
  • 1 gedroogd chilipepertje, gehakt
  • 1 theel. suiker
  • 400 - 500 g penne of andere korte pasta
  • 10 - 15 blaadjes munt, in stukjes
  • 50 g harde pecorino of parmigiano

Snijd de aubergines in blokjes van een cm of 3.
Doe ze in een vergiet, bestrooi ze met zout en hussel goed om met je handen.
Laat een half uurtje staan.
Fruit de ui en de knoflook in een gulle scheut olie tot de knoflook begint te kleuren.
Knijp de aubergine een beetje uit en voeg toe.
Bak al omscheppend een minuut of 5, tot de aubergine kleurt en zacht begint te worden.
Doe het gehakt erbij en bak het los en rul.
Voeg dan de tomaat, chilipeper en suiker toe, sluit de pan en laat heel zachtjes nog 10 - 15 minuten garen.
Kook in die tijd de pasta in ruim water met zout.
Giet af en bewaar wat kookwater.
Meng met de saus en de munt en gebruik kookwater om het smeuïg te houden.
Serveer met de kaas.

Bron: Onno Kleyn

Terug