Roergebakken biefreepjes

  • 2 preien
  • 12 worteltjes
  • 1 wittekool (ca. 600 g schoongemaakt)
  • 2 - 3 eetl. zonnebloemolie
  • 400 g in dunne reepjes gesneden biefstuk, rosbief of bieflapjes
  • maizena
  • 1 - 2 eetl. ketjap manis
  • peper
  • 1 theel. bruine basterdsuiker of honing
  • 3 theel. citroensap

Maak de groenten schoon en snijd of schaaf ze klein.
Verwarm de olie in een wok of braadpan met dikke bodem (tegen het aanbakken) tot deze goed heet is.
Dep intussen het vlees goed droog.
Wentel de biefreepjes door de maizena.
Schud overtollige maizena eraf.
Roerbak het vlees om en om op een hoge warmtebron in circa 30 seconden bruin.
Neem het vlees uit de pan.

Voeg de groenten toe.
Voeg de ketjap, peper, basterdsuiker of honing, citroensap en - als de saus te dun is - de met iets water aangelengde maizena toe en roer tot het vocht gebonden is.

Doe het vlees terug in de pan zodra de groenten bijtgaar zijn.
Warm het vlees afhankelijk van de gekozen vleessoort mee tot het warm en nog rood (biefstuk) of medium (rosbief, bieflap) gebakken is.
Serveren met gekookte mihoen of mie.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug