Varkensvlees â la Piperi

  • 300 - 400 g mager varkensvlees
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 groene pepers
  • 2 rode paprika's
  • 3 eetl. olie (maïs- of zonnebloem)
  • 1 takje lavas (maggiplant)
  • 3 dl water of bouillon
  • ½ blikje tomatenpuree (70 g)
  • peper
  • 1 - 2 eetl. ketjap manis
  • paar druppels azijn

Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
Pel de ui en de knoflook en snijd beide klein.
Halveer de pepers, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in heel smalle ringen.
Maak de paprika's schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in repen.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
Bak het vlees in de hete olie aan alle kanten bruin.
Voeg de uj en knoflook toe en bak deze 1 - 2 minuten mee.
Voeg de pepers, paprika's en maggiplant (of enkele druppeltjes maggi) toe en bak deze 2 - 3 minuten al roerende mee.
Doe de tomatenpuree erbij, roer goed over de bodem om de tomatenpuree te ontzuren en schenk er circa 3 deciliter water of bouillon bij.
Breng alles aan de kook en laat het gerecht, afgedekt, circa 15 minuten zachtjes sudderen.
Breng op smaak met peper, ketjap en azijn.
Lekker met zilvervliesrijst en rauwkostsalade.

Variaties:

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug