Knoflooknoedels met paksoi en pittige sweet chilikip

knoflooknoedels (2K)

  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g paksoi
  • 200 g kipfilet
  • wokolie
  • 1 zakje (8 cl) Conimex Woksaus Sweet Chili
  • 1 zakje (kant-en-klare) woknoedels
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 0.25 zak hot kroepoek

Pel de uien en de knoflook en snijd ze in reepjes.
Snijd de paksoi in repen.
Snijd de kipfilet in 6 stukken.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de kip 3 minuten.
Voeg de helft van de uien toe en wok nog 3 minuten.
Schep de woksaus erdoor en verwarm alles 5 minuten.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de rest van de uien en de paksoi 3 minuten.
Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de noedels toe en wok 2 minuten.
Schep de peterselie erdoor.
Verdeel de noedels en de sweet chili kip over 2 grote kommen en geef de kroepoek erbij.

Op tafel
Geef er lekker kruidige sambal badjak bij en eventueel ook ketjap manis om over de noedels te druppelen.

Lekker anders kan ook
De paksoi kun je vervangen door voorgesneden roerbakgroenten.

Bron: Conimex

Terug