Knapperig roodlof met zachtzoete kokosbietjes

  • roodlof
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. (appel)azijn
  • 1 eetl. geraspte oude kaas
  • 1 rode biet
  • 1 eetl. kokosrasp
  • ½ bosje peterselie
  • zeezout naar smaak
  • (olijf)olie om in te bakken)

Roodlof wassen en het onderste stukje eraf snijden.
De blaadjes van de stronk snijden en uitspreiden op een platte schaal.
Stronk fijn hakken en over de blaadjes verdelen.
Kaas raspen.
Kaas, olie en azijn mengen.
Dressing over de roodlof schenken.
Biet schillen met dunschiller en gooi de schillen weg.
Schil verder en maak op deze manier dunne plakjes van de biet.
Olie verwarmen.
Bietplakjes toevoegen met een klein scheutje water.
Kokosrasp en zout toevoegen.
In ongeveer 10 minuten gaar stoven.
Peterselie fijn hakken.
Peterselie door de gare bieten roeren.
Bieten op de roodlof serveren.

Bron: Odin recepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug