Provençaals rundvlees

voor 2 dagen
  • 800 g rundvlees (magere rib- of runderlappen)
  • 50 g margarine (met weinig verzadigd vet)
  • 4 uien
  • 1 - 2 teentjes knoflook
  • 3 winterwortelen
  • 5 dl runderboullion
  • 1 blikje tomatenpuree (â 70 g)
  • peterselie
  • selderijblad
  • peper
  • 200 g (1 bakje) champignons
  • eventueel enkele olijven
  • bloem of maizena

Snijd het vlees in middelgrote blokjes.
Verhit de margarine in een pan met dikke bodem zodat het vlees later niet zo snel aanbakt.
Bak het vlees aan alle kanten bruin.
Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
Bak de uien en knoflook circa 5 minuten mee met het vlees.
Schrap de wortelen en snijd ze in plakjes.
Voeg de wortel toe aan het vlees, samen met de bouillon, tomatenpuree, fijngeknipte peterselie, selderijblad, peper en eventueel zout.
Laat het vlees, afgedekt, circa 3 uur zachtjes sudderen.
Zeef de saus, haal het vlees eruit en doe dit terug in de saus.
Voeg de schoongeborstelde in plakjes gesneden champignons en eventueel de olijven toe.
Bind de saus eventueel met (water) aangemengde bloem, maizena of allesbinder.
Serveren met gekookte aardappelen, macaroni of spaghetti en gemengde sla.

Variaties:

Tip:

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug