Auberginepuree met sesampasta

voor 2 personen

  • 2 grote aubergines
  • 1 citroen, sap
  • cayennepeper
  • zout, olijfolie
  • olijfolie
  • vers afgebakken brood (bijvoorbeeld ciabatta)
    • voor de tehina (sesampasta):
  • 1 potje sesampasta (100 g)
  • 2 eetl. sesamolie
  • 5 teentjes verse knoflook
  • witte peper en zout
  • evt. scheutje room

Snijd de aubergine in grote plakken en leg ze onder de grill tot ze gaar zijn.
Haal er dan de schil af en prak het vruchtvlees fijn met een vork.
Maak ondertussen de tehina.
Meng de sesampasta met de sesamolie.
Hak de knoflook fijn en meng door de pasta.
Kruid met peper en zout en leng eventueel aan met room als de pasta te dik is.
Roer de tehina door de fijngeprakte aubergines en kruid met citroensap, cayennepeper en zout.
Serveer met een scheutje olijfolie op een groot bord en geef er krokant gebakken brood bij.

Bron: Odin recepten

Terug