Groentetaart met Hertenworst 't Keerpunt

  • ½ pak (wit) broodmix
  • evt. gist
  • 15 g boter
  • 1 eetl. bloem
  • bloem voor het uitrollen van deeg
  • boter en margarine om in te vetten
  • 1 gele paprika
  • 1 theel. (Italiaanse) keukenkruiden
  • 2 tomaten
  • 100 g taugé
  • 250 g hertenworst 't Keerpunt
  • 1 lage taartvorm
  • vetvrij papier
  • 250 gedroogde peulvruchten

Broodmix, 1,5 dl warm water, gist en boter in een kom doen, deeg maken volgens gebruiksaanwijzing, laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 225 °C.
Taartvorm invetten.
Deeg nogmaals kneden en uitrollen tot een lap iets groter dan de taartvorm.
Taartvorm met deeg bekleden.
Vetvrij papier erop leggen en vullen met gedroogde peulvruchten als steunvulling.
Op rooster in het midden van de oven ca. 25 minuten gaar bakken.
Bakpapier en steunvulling verwijderen, bodem laten afkoelen.
Intussen paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.
Paprika met keukenkruiden ca. 3 minuten koken.
Taugé in vergiet wassen, overgieten met kokend water.
Tomaten in plakjes snijden.
Paprika en taugé door elkaar scheppen
Over taartbodem de hertenworst verdelen en gladstrijken.
Paprikamengsel eroverheen scheppen, garneren met tomatenplakjes,
licht bestrooien met versgemalen peper.

Bron: Hertenhouderij "'t Keerpunt"

Terug