Gegrilleerde entrecôte met sinaasappelmarinade

  • 2 entrecôtes, elk ca 200 g
  • eventueel zout
    • voor de sinaasappelmarinade
  • 2 sinaasappelen
  • 3 eetl. (olijf)olie
  • ½ eetl. citroensap
  • 2 theel. cayennepeper
  • 4 takjes salie
  • 6 blaadjes verse of 2 theel.
  • gedroogde salie
  • 1 - 2 teentjes knoflook

Maak eerst de marinade.
Was 1 sinaasappel goed af en rasp de schil (met een rasp, met een zesteur - een mesje om dun mee te schillen - of een citroentrekker) boven een kom.
Pers de 2 sinaasappelen uit en doe het sap bij de sinaasappelrasp.
Voeg de olie, het citroensap, de cayennepeper, fijngeknipte blaadjes salie of de gedroogde salie en de fljngehakte knoflook toe.
Schep het mengsel goed om en leg de entrecôtes circa 3 uur, afgedekt, in de marinade.
Zet de schaal in de koelkast en keer het vlees af en toe.
Snijd eventueel aanwezige vetranden van de entrecôtes in tot op het vlees met de punt van een scherp mes.
Doe dit steeds met een tussenafstand van circa 1 centimeter.
Op deze manier wordt voorkomen dat het vlees tijdens het roosteren gaat kromtrekken.
Bestrijk de entrecôtes voor en tijdens het roosteren met de marinade.
Rooster ze 4 - 6 minuten aan beide kanten op de barbecue of onder een hete grill.
Verpak de entrecôtes na het roosteren een minuut of 10 in aluminiumfolie voordat ze schuin in plakken worden gesneden.
Bestrooi ze eventueel met zout naar smaak en garneer de plakjes vlees met een takje salie.
Lekker met gepofte aardappelen en (veld)sla.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug