Kalfsvlees met olijven en pijnboompitten

kalfsvlees_olijven (3K)

  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 8 zwarte olijven, ontpit en gehakt
  • 40 g bladpeterselie, alleen de blaadjes
  • 2 eetl. citroensap
  • zeezout
  • grof gemalen zwarte peper
  • bloem
  • 8 kalfsschnitzels van elk 100 g
  • 80 g boter

Meng pijnboompitten, olijven, peterselie, citroensap, zout & peper en zet het mengsel even apart.
Strooi de bloem op een bord.
Druk de lapjes kalfsvlees aan beide kanten in de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
Laat de boter smelten in een koekenpan op hoog vuur.
Bak de helft van de lapjes kalfsvlees 1 minuut aan elke kant, of tot ze gaar zijn naar wens.
Herhaal dit met de rest van het kalfsvlees.
Leg de kalfslapjes op borden, strooi er het pijnboompittenmengsel over en sprenkel het vocht uit de koekenpan erover.
Serveer het vlees met gebakken aardappeltjes.

Bron: Donna Hay
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug