Mexicaanse bonengehaktschotel

  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 250 g mager rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 - 3 theel. chilipoeder
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 1 blik (ca. 420 g) gepelde tomaten of
    4 - 5 vleestomaten, ontveld
  • 3 dl runder- of groentebouillon
  • 2 blikjes rode kidneybonen of
  • 1 literpot of blik bruine bonen
  • peper

Verwarm de olie in een grote braadpan tot deze heet is.
Voeg al roerende het gehakt toe en bak dit rul.
Pel de uien en snijd ze klein.
Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes.
Voeg de groenten en knoflook toe en bak deze in 5 minuten zacht.
Voeg het chili- en komijnpoeder met de oregano toe en bak dit een minuut mee.
Voeg de gepelde tomaten, bouillon en (kidney)bonen met vocht toe.
Voeg peper toe.
Breng alles aan de kook en laat het gedeeltelijk afgedekt in circa 15 minuten inkoken.
Garneer eventueel met in parten gesneden cherry- tomaten.
Serveer direct met een gemengde (witlof)salade.

Vegetarische variaties:

Tip:

Het is beter om voor 4 personen 2 dikke entrecôtes te nemen en deze voor het serveren te verdelen, dan 4 dunne lapjes vlees, omdat dunne lapjes vlees eerder de neiging hebben hun sappigheid te verliezen.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug