Panzanella

voor 2 personen

  • 200 g kleine tomaten (bijv. Tasty Tom)
  • stuk komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 2 augurken
  • 100 g gekookte ham
  • 200 g oud volkorenbrood, ongesneden
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 - 2 eetl. azijn
  • 2 theel. mosterd
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 eetl. kappertjes

Maak de groente schoon.
Snijd de tomaten in partjes.
Halveer de komkommer en verwijder met een lepeltjes het zaad.
Snijd de komkommer in boogjes.
Snijd de ui in snippers, de paprika in stukjes en de augurken in blokjes.
Snijd de ham in reepjes.
Snijd het brood in dikke sneden en breek ze in grove stukken.
Klop een dressing van de olie, 1 eetlepel water, de azijn, de mosterd en wat peper.
Scheur de basilicum in stukjes.
Meng alles door elkaar en voeg eventueel nog wat azijn toe.

Bron: Voedingscentrum

Terug