Ribkarbonades met pittige abrikoosjes

karbo (6K)

  • 4 ribkarbonades
  • zout
  • zwarte peper 1 theel. kaneel
  • 6 eetl. Becel bakken & braden vloeibaar
  • 6 sjalotjes in vieren
  • 1 rode peper
  • 8 gedroogde abrikoosjes
  • 2 dl tomatensap
  • 1 eetl. verse basilicum

Laat de karbonades op kamertemperatuur komen en wrijf ze in met zout, peper en kaneel.
Verwarm de Becel bakken & braden vloeibaar in een koekenpan.
Leg de karbonades erin en bak ze op matig vuur in ca. 6 minuten mooi bruin.
Keer ze halverwege.
Verdeel de sjalotjes, rode peperreepjes en abrikoosjes rond de karbonades en bak alles nog 6 - 8 minuten tot de karbonades gaar zijn.
Leg de karbonades op een bord en houd ze warm onder een deksel.
Schenk het tomatensap over de sjalotjes en abrikoosjes in de pan en roer de aanbaksels los.
Kook het geheel op hoog vuur ca. 3 minuten in tot een licht gebonden saus.
Leg de karbonades op vier borden en schep de saus met sjalotjes en abrikoosjes erop.
Strooi het basilicum erover.
Lekker met sperziebonen en gekookte aardappelen of rijst.

Neem in plaats van gedroogde abrikozen eens rozijnen of stukjes verse mango.

Bron: Becel

Terug