Pasta met venkel en courgette

  • 1 venkelknol
  • 1 courgette
  • 4 pomodori of trostomaten
  • 1 teentje knoflook
  • half kopje bouillon
  • handvol verse basilicum en bieslook
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • een handvol pijnboompitten

Water opzetten voor de pasta.
Venkel en courgette in reepjes snijden, tomaten in kleine blokjes snijden.
Pijnboompitjes roosteren in een droge koekenpan en apart houden.
Verhit in een grote koekenpan of hapjespan twee à drie eetlepels olie.
Bak hierin de venkel met de knoflook 3 of vier minuutjes aan.
Doe de bouillon erbij en laat sudderen.
Zodra de bouillon verdampt is (minuutje of 5) doe je de courgette erbij en bak deze een paar minuutjes mee tot die bijna gaar is.
Doe vervolgend ⅔ van de tomaten erbij en laat alles koken tot de groenten gaar maar nog wel knapperig zijn.
Scheur de kruiden in stukjes en voeg deze op het laatste moment toe, evenals eventueel nog wat peper en zout.
Schep de ondertussen gekookte pasta (bij voorkeur spaghetti) op twee borden.
Verdeel de saus erover en verdeel hierover de overgebleven tomatenblokjes en de pijnboompitten.

Bron: Pasta-Recepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug