Risotto met sperziebonen, courgette en rode paprika

  • 250 g zilvervliesrijst
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 300 g sperziebonen
  • 250 g ham in blokjes
  • 50 g boter
  • 150 g geraspte jonge kaas
  • 2 laurierblaadjes
  • zout & peper
  • 1 geperst knoflookteentje

Groenten schoonmaken en wassen.
Ui versnipperen.
Water met een beetje zout aan de kook brengen om sperziebonen te blancheren.
Rijst met versnipperde ui in olijfolie aanfruiten, laurierblad toevoegen.
Goed roeren met houten lepel zodat de rijstkorrels alle olie goed hebben opgenomen.
Een dubbele hoeveelheid water toevoegen, aan de kook brengen en onder deksel zachtjes laten koken gedurende 15 minuten.
Paprika minutens en courgette in niet te kleine dobbelsteentjes snijden.
Oven voorverwarmen op 230 °C.
Na 15 minuten kooktijd, courgette, paprika, sperziebonen en hamblokjes toevoegen aan de rijst, goed mengen en nog eens 5 minuten zachtjes laten koken.
Ovenschaal invetten.
De risotto in de ovenschaal doen (geeft niet wanneer de bereiding niet droog gekookt is), op smaak brengen met peper en zout, stukjes boter over het gerecht verspreiden en in de oven plaatsen.
Na 15 minuten de bereiding even doorroeren en de geraspte kaas er doorheen mengen.
Terug in de oven plaatsen gedurende 15 minuten.

Bron: Gastronomie, gezondheid en budget
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug