Kalfslapjes met witloof, erwtjes en ham

src="../../Afbeelding/Hoofdgerecht/kalfslapjes_witloof.jpg" alt="Kalfslapjes met witlof" />

  • 300 g erwtjes
  • zout
  • 4 stronkjes witlof
  • 4 kalfslapjes
  • peper
  • 100 g boter (bakboter)
  • 150 g ham (gekookt)
  • nootmuskaat
  • 1 dl wijn (wit/droog)

De erwtjes blancheren in kokend water met een beetje zout.
Afgieten, laten schrikken met koud water en laten uitlekken in een vergiet.
Het witlof schoonmaken en grof hakken.
De kalfslapjes kruiden met peper en zout en aan beide kanten bakken in de hete boter.
Intussen de ham in reepjes snijden.
De kalfslapjes in aluminiumfolie warm houden en de hamreepjes in dezelfde boter bakken.
Het witlof erbij doen en 10 minuten stoven met deksel.
Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
De witte wijn erbij gieten en zonder deksel tot tweederde laten inkoken.
De erwtjes erdoor scheppen en de kalfslapjes erop leggen om nog even op te warmen.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug