Huzaren in venkelschuitjes

  • 200 g rundvlees (gaar, in blokjes gesneden)
  • 4 plakjes gekookte ham
  • 400 g aardappels (gekookt, in blokjes gesneden)
  • 1 venkel (knol)
  • 1 appel (in blokjes gesneden)
  • 1 grote ui
  • ¼ komkommer (in plakjes gesneden)
  • 4 eetl. slasaus (of dunne mayonaise)
  • Worchestersaus
  • zout, peper
    • dressing
  • 2 eetl. azijn
  • 6 eetl. olie
  • 1 theel. mosterd (grof of fijn naar keuze)
  • 1 eetl. bieslook (gesneden)
    • garnering
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 ei (hardgekookt)
  • 2 augurken (klein)

Verwijder voorzichtig de 4 buitenste bladeren van de venkel.
Zorg ervoor dat ze heel blijven, zodat u 4 schuitjes krijgt.
Blancheer deze ca. 3 minuten in kokend water met zout.
Snijd de rest van de venkel in kleine blokjes.
Meng de blokjes venkel voorzichting met de aardappel, ui, appel, augurk en het rundvlees.
Klop een dressing van de azijn, olie, mosterd, Worcestershire saus, bieslook, zout & peper.
Meng de dressing door de salade.
Bekleed de venkelschuitjes met de plakjes komkommer en vul ze met de huzarensalade.
Bedek ze met een dun laagje slasaus.
Garneer de schuitjes met een opgerold plakje ham, partje ei, kerstomaatje en een waaiertje van augurk.
Lekker met een glas witte wijn en warme toast.

Bron: Vlees.nl

Terug