Timbaaltje van savooienkool met spek

  • nootmuskaat
  • ½ kopje water
  • 2 eieren
  • 2 dl room
  • 2 eetl. bloem

De buitenste bladeren van de savooienkool verwijderen, tot je de vaste krop overhoudt.
De kool in 6 parten verdelen, harde kern verwijderen en in fijne reepjes snijden.
Ui grof hakken.
Spek in blokjes snijden.
De savooienkool wassen en laten uitlekken.
Ui met spek lichtjes aanfruiten in de boter.
De helft van de savooienkool toevoegen en onder voortdurend omscheppen met een houten lepel de kool op een matig vuur laten slinken.
De andere helft van de kool toevoegen en blijven omscheppen om alles goed te verhitten.
Zout, peper, nootmuskaat en water toevoegen en onder deksel gedurende 20 minuten laten stoven.
Af en toe omscheppen.
Eventueel de laatste minuten het deksel van de pan nemen om het teveel aan vocht te laten verdampen.
Op smaak brengen.
Eieren losroeren met 2 eetlepels bloem en room.
De savooienkool hiermee mengen.
Acht ovenschaaltjes inboteren en de bereiding hierover verdelen.
Gedurende 15 minuten in een hete oven op 180 °C plaatsen.
Eventueel met een mesje langs de rand glijden alvorens het gerecht uit de vormpjes te halen.

Bron: Leo
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug