Pasta met citroen, ricotta en doperwtjes

pasta_citroen (2K)

  • 400 g pappardelle of brede lintpasta
  • 4 eetl. citroensap
  • 3 eetl. olijfolie
  • 170 g gekookte doperwtjes
  • 20 g muntblaadjes, in reepjes gesneden
  • zeezout
  • grof gemalen zwarte peper
  • 500 g verse ricotta
  • geraspte Parmezaanse kaas, om erbij te serveren

Kook de pasta in een grote pan gezouten kokend water in 10 - 12 minuten al dente.
Laat de pappardelle uitlekken en doe ze terug in de pan.
Hussel citroensap, olie, erwtjes, munt, zout & peper door de pasta.
Meng er voorzichtig de ricotta door.
Schep de pasta op de borden en strooi er wat Parmezaanse kaas over.

Bron: Donna Hay
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug