Tagliatelle al Ragu, Tagliatelle met bolognese

tagliatelle_ragu (3K)

  • 3 eetl. extra virgine olijfolie
  • 75 g boter
  • 2 eetl. ui fijngehakt
  • 2 eetl. wortel, in kleine blokjes
  • 2 eetl. bleekselderij, in kleine blokjes
  • 250 g rundvlees, in kleine stukjes
  • zout
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 8 eetl. volle melk
  • mespunt nootmuskaat, vers geraspt
  • 500 g hele, geschilde tomaten uit blik
    (met vocht), grof gehakt
  • 60 g parmiggiano-reggiano, vers geraspt

Doe de olie, iets meer dan de helft van de boter en alle ui in een diepe pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui mooi goudgeel.
Voeg de wortel en bleekselderij toe en blijf bakken tot ze wat kleur krijgen.
Voeg het vlees toe en maak de stukjes met een houten lepel goed los.
Bestrooi ze met een beetje zout en bak tot ze hun rauwe kleur kwijt zijn; roer af en toe.
Voeg de wijn toe en laat hem volledig verdampen; roer af en toe.
Voeg de melk toe, strooi er de nootmuskaat over en laat al roerend bijna alle melk verdampen.
Voeg de tomaten toe, roer en zet het vuur heel laag zodra ze beginnen te pruttelen.
Laat het geheel minstens 3 uur pruttelen; roer af en toe.
Doe de pasta met 1 eetlepel zout in 4 liter kokend water, roer goed en kook de massa al dente gaar.
Giet de pasta af, meng hem met de hete of opgewarmde saus, de rest van de boter en de vers geraspte kaas.
Voeg zonodig nog wat zout toe en dien het gerecht direct op.

Opmerking
De saus moet minstens 3 uur pruttelen.

Bron: Giuliano Hazan
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug