Moros y christianos

voor 6 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 chilipeper, naar smaak met of zonder pitjes, zeer fijn gesneden
  • mespuntje suiker
  • 1 theel. zout
  • 1 snuf zwarte peper
  • snufje oregano
  • 1 laurierblad
  • 250 g zwarte boontjes ( zwadeboontjes)
  • 200 g rijst naar keuze
  • 1 kg verse chorizoworstjes in stukjes van 3 cm
  • 25 g boter
  • 1 theel. azijn
  • 1 theel. witte wijn
  • 1 eetl. olijfolie

Week de boontjes 1 nacht in koud water, laat ze uitlekken.
Verhit 2 eetlepels olie en de helft van de boter en fruit hierin ui, knoflook, suiker en chilipeper.
Voeg de chorizo toe en bak alles op zacht vuur tot de worstjes zacht en gaar zijn.
Zet de boontjes op met zoveel water dat ze 2 cm onderstaan, voeg zout, peper, suiker, oregano en laurierblad toe en kook de boontjes in ca. twee-en-een-half uur gaar.
Vul zonodig het water aan, laat de boontjes uitlekken.
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing in bouillon (eventueel van een blokje).
Meng bonen, rijst en chorizomengsel, voeg de resterende boter toe en warm alles even goed door.
Voeg wijn, azijn toe schep alles goed door elkaar, sprenkel er vlak voor het serveren olijfolie over.
Serveer met tomatensalade.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug