Karni stobá

gestoofd rundvlees

  • 500 g rundvlees, in stukjes gesneden
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 aardappels, in stukjes gesneden
  • 1 tomaat, klein gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij
  • bouillonblokje
  • limoensap
  • peper, zout
  • boter

Wrijf het vlees in met limoensap en bak het vervolgens in boter.
Tomatenpuree even ontzuren door op het laatst even meebakken met het vlees.
Voeg de ui, tomaat, knoflook en 1 l water of bouillon toe.
Laat het geheel 1 uur op een laag pitje stoven.
Voeg de bleekselderij toe, roer het geheel om.
Voeg dan de aardappels en wortel toe.
Laat het nog maximaal 30 minuten stoven.

Alternatief:

Marineer het vlees, na het ingewreven te hebben met het limoensap, met de onderstaande ingrediënten.

  • ½ theel. knoflookpoeder
  • ½ theel. uienpoeder
  • ½ theel. nootmuskaat
  • 1 theel. Worchestersaus
  • 1 theel. maggi
  • 1 scheutje
  • Tabasco of 1 Spaans pepertje

 

Terug