Penne met prei, tomaat en garnalen

voor 2 personen

  • 150 - 175 g volkoren penne
  • 250 g prei
  • 100 g kerstomaatjes
  • 1 eetl. olie
  • 2 theel. Italiaanse keukenkruiden
  • 150 g Noorse garnalen
  • 75 g verse light roomkaas met kruiden

Kook de penne in ruim water met zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de prei schoon en snijd dit in ringen.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Verwarm de olie en roerbak hierin de prei een paar minuten.
Voeg de tomaatjes toe en roerbak ze 2 minuten mee.
Roer de garnalen er door en warm ze mee.
Maak het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en een beetje zout.
Giet de penne af en schep de verse roomkaas er door.
Verwarm de pasta tot de roomkaas is gesmolten.
Geef de prei met garnalen er bij.

Bron: Voedingscentrum

Terug