Spinazie met room, paprika en ui

vegetarisch

  • 500 g spinazie
  • ½ dl (zure) room
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 teentje knoflook of drie theelepels knoflookpoeder
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 kleine ui of een sjalotje
  • 2 eetl. paneermeel
  • zout naar smaak

Was de spinazie.
Kook de groente met het aanhangende water en wat zout in ongeveer 7 minuten gaar.
Laat de spinazie goed uitlekken en hak het daarna grof.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de (uitgeperste) knoflook ongeveer 3 minuten.
Voeg de stukjes paprika toe en bak alles nog enkele minuten tot de paprika bijna gaar is.
Roer de spinazie door het ui-paprikamengsel en laat het goed heet worden.
Voeg de paneermeel toe en maak het op smaak met zout.
Neem de pan van het vuur af en roer de (zure) room door de groenten.
Direct opdienen.

Arnold Top

Terug