Longhaas met sjalotten

  • 4 biefstukken van de longhaas of het klapstuk
  • 8 sjalotten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 dikke eetl. roomboter
  • 2 eetl. wijnazijn

Haal de biefstukken zeker een half uur voor het bakken uit de koelkast, ze moeten op kamertemperatuur komen.
Snipper de sjalotten ragfijn en fruit ze heel zachtjes in de helft van de olie.
Bestrooi meteen al met wat zout, dan bakken ze minder snel bruin.
Met een minuut of vier zijn ze zacht en dat is voldoende.
Bestrooi de biefstukken met zout & peper.
Verhit de boter met de resterende olie flink, tot de boter begint bruin te kleuren.
Leg er het vlees in en bak kort, het moet goed rood blijven.
Haal het uit de pan en leg op een schaal.
Doe de sjalotten bij het bakvet, verhit even en blus de pan met de azijn.
Roer en giet over het vlees.

Bron: Onno Kleyn

Terug